advertorial

Der kan være mange tegn, der viser at man er afhængig af noget. Det kan være man selv er i tvivl eller man tror at ens ven eller kollega har et misbrug, og gerne vil hjælpe. Artiklen her vil dække over forskellige tegn på at være afhængig af diverse stoffer.

Alle mennesker er forskellige, derfor kan er også forekomme forskellige reaktioner ved misbrug af forskellige stoffer. Dette understøtter derfor kun typiske træk som mennesker udviser, under misbrug. Det skal dog nævnes at mennesker kan udvise træk på misbrug uden at have det, og omvendt kan andre misbruge stoffer uden at udvise nogen træk.

Misbrugscenter

Afhængighed

Afhængighed forekommer først ved et længere varende brug af et bestemt rusmiddel. Det helt centrale træk, er syndromet hvor der er en stærk indre drift i mord at bruge rusmidlet, som kommer til udtryk ved en nedsat kontrol over forbruget.

Over tid vil personen prioriterer rusmidlet højere end andre aktiviteter, og fortsætter sit misbrug velvidende om at det kan have store konsekvenser for personen selv.

Trang og abstinenser

Der opstår typisk en følelse som er blevet påkaldt “Trang”. Der kan være opbygget en tolerans over for stoffet, hvor der skal indtages endnu mere for at få den ønskede effekt.

Stopper man helt fra den ene dag til den anden med at indtage rusmidlet, kan der forekomme abstinenser. De abstinenser der kan opstå varierer meget i forhold til personen og hvilket rusmiddel det drejer sig om.

Hvem skal man kontakte, hvis man har en “trang”?

Hvis du har tendenser til trang at et givent rusmiddel bør du kontakte et center til behandling af misbrug. Du kan finde diverse centre der kan afhjælpe med dette problem. Et godt sted at starte er internettet, her kan du finde adskillige centre der kan hjælpe med netop det misbrug som er gældende. Du kan også følge linket, som vi har sat op i artiklen.