De fleste kender det. Vi sidder midt i aftensmaden, ellers en rigtig god film, og pludselig hører vi et klik, og så bliver alt mørkt. Først tænker vi at det er en sikring der er gået, eller at der måske er strømafbrydelse, så vi finder lommelygten og stearinlysene frem, men hvad gør man så herefter? Hvis du vil vide hvad du skal gøre hvis strømmen går, så læs med i denne artikel.

Tjek dit relæ

Hvis du pludselig oplever at strømmen går og hele huset bliver mørkt, så bør du som det første tjekke dine sikringer. Det kan være at det bare er en sikring der er røget og at dit relæ har slået fra. Hvis dette er tilfældet, så udskifter du bare den gamle sikring med en ny, og slår relæet til igen. Husk at passe på med den gamle sikring, da de kan være utroligt varme hvis de er sprunget, så hvis du har handsker liggende, så tag dem på inden du skruer sikringen ud.

Tjek medierne

Hvis strømmene er gået og du har skiftet sikringer, samt prøvet at slå relæet til og fra, men at der stadig ikke er nogen strøm i huset, så ligger problemet et andet sted. Hvis der er tale om lokal, eller national strømafbrydelse, så vil du helt sikkert høre om det i medierne, så hvis du har en smartphone, bør du tjekke om medierne har skrevet noget om det. Giv dem dog lige 10 minutter inden du tjekker, da de lige skal have en chance for at finde ud hvad der er galt.

Hyr en elektriker

Hvis du har skiftet sikringer, slået relæet fra eller til, samt tjekket medierne uden resultat, kan det være dine installationer der er kortsluttet, og du bør derfor ringe efter en elektriker. Hvis du har brug for en elektriker, så læs mere her: http://www.westergaard-el.dk/