advertorial

Man ser som regel for sig, at tømrere og snedkere er i gang med at lave noget helt nyt, om det er i deres værksted, eller de er ude på en opgave for en kunde, hvor der skal bygges til eller laves noget andet nyt.

Selvfølgelig kan det også være en renoveringsopgave, og om det er en bestemt ting eller et lokale, så siger man som regel stadigvæk bagefter, at det givne er blevet som helt nyt, så man ikke aner, at der er tale om noget gammelt, hvis man virkelig kan ens håndværk.

Desuden gør man oftest så meget ved det, at man udskifter ting, retter til og bruger mere moderne værktøj og metoder til at renovere med, at man ikke kunne gøre det samme dengang, hvor det givne blev lavet til at starte med.

Det er noget helt, helt andet, når der er tale om bevaringsværdige huse og bygninger.

tømrer og snedker

Den snedker og tømrer kan skam også tage sig af dit bevaringsværdige hus

Med bevaringsværdige sager søger man netop for det: At bevare det, som det så ud til at starte med, eller man som minimum forsøger at holde det ved lige, så det ikke rådner væk eller på anden måde må fjernes.

Det er meget forskelligt fra bygning til sag, men det særlige er, at der er mange forskrivelser til, hvordan man gør den slags, og det kan virkelig variere fra sted til sted.

På nogle bygninger må man for eksempel ikke bruge ting og sager, som der er lavet efter, at bygningen blev skabt.

Andre steder er man måske lidt løsere med det, så det handler om, at det bliver bevaret i udseende og holdbarhed, og så gør det ikke så meget, at man bruger moderne teknologi til den slags.

Det er der heldigvis tømrere og snedkere, der kan finde ud af, og de er her: https://www.ebkaps.dk/.